Stichting Anton Constandse helpt mensen, die door een psychiatrische kwetsbaarheid, soms gecombineerd met verslaving, ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. De zorglocaties liggen in regio Leiden.
In het zorgcomplex Walden wonen 21 mensen op leeftijd met een psychiatrische kwetsbaarheid. Er zijn twee woongroepen. In de ene groep wonen mensen die al wat zelfstandiger zijn. Zij doen zelf boodschappen en koken hun eigen maaltijden. De bewoners van de andere groep krijgen meer ondersteuning.



Onze rol in dit project is in het algemeen “directievoering, uitvraag bij de aannemer en toezicht” gedurende de diverse fasen van het project. Deze fasen bestonden uit:
- Het opnemen van de huidige situatie van de badkamers.
- Overleg met de opdrachtgever en begeleiding ter plaatse.
- Ontwerpen van 3 verschillende renovatie opties.
- Opstellen van een budgetraming.
- Offertes aanvragen, vergelijken en advies uitbrengen.
- Aanpassen van het plan vanwege budgettaire overwegingen.
- Selecteren en contracteren van de aannemer.
- Startgesprek met alle betrokkenen.
- Toezicht houden op de uitvoering van de renovatie.
- Budgetbewaking
- Oplevering van de gerenoveerde badkamers
- Nazorg
Het doel van het project is het verbeteren van de indeling van de badkamers. Daarnaast het gebruiksvriendelijker maken van de badkamers voor oudere bewoners om zo de hulp bij het wassen te vergemakkelijken. Daarnaast willen we de ventilatie in de badkamers verbeteren in combinatie met het moderniseren van deze ruimten.
Bij deze renovatie is rekening gehouden met de specifieke behoeften van oudere bewoners en de preventie van schimmelvorming.
Op dit project werkte ik samen met Stichting Anton Constandse (opdrachtgever), projectontwikkelaar/adviseur, 2 aannemers en de begeleiding/ locatie-verantwoordelijken.
