Over Base Consultancy

Voor succes én geluk

Voor succes én geluk

Hoe wij werken

Bouwen is niet zo moeilijk. Toch staat er elke week wel een artikel in de krant over een bouwproject wat volledig uit de bocht vliegt. Je ziet het ook in het klein: die badkamer die ze in twee weken zouden opleveren, maar door een aaneenschakeling van onvoorziene omstandigheden vijf weken lang een bouwput werd en twee keer over budget ging. 

Dus beter gezegd: bouwen is niet zo moeilijk (zelfs als de uitdaging heel complex is) MITS je de juiste kennis in huis hebt, het met passie en betrokkenheid inzet en over alles transparant en betrouwbaar communiceert. Dat is de filosofie én werkwijze van Base Consultancy. 

Oude rotten, aanstormend talent

Base Consultancy is een allround technisch adviesbureau. We bestaan sinds 2002 en doen voorbereiding & engineering, uitvoering en beheer & onderhoud. Ons fantastische team bestaat uit een mix van oude rotten in het vak en aanstormend talent. Dat doen we bewust. We investeren al jaren in een vruchtbare samenwerkingen met hogescholen en universiteiten en weten altijd de krenten uit de pap te vissen. 

It’s all about the eindgebruiker!

In onze filosofie staat een aantal aspecten hoog in het vaandel. Wie we nooit uit het oog verliezen, is de eindgebruiker. Hoe vertalen keuzes zich op beleving en gebruik? Dat is het hogere doel en bij Base Consultancy verliezen we die nooit uit het oog. 

Rechtgeaarde vakidioten

Met stip op nummer twee: kwaliteit. Noem ons rechtgeaarde vakidioten, maar we snijden liever geen bochten af ten koste van kwaliteit. Natuurlijk zijn we flexibel en denken we in opties, maar kwaliteit is de heilige graal. Het moet bovendien gek lopen als een keuze voor kwaliteit op de lange termijn ook niet de meest economische keuze is. 

De logica van duurzaamheid

Kwaliteit betekent ook dat we kiezen voor duurzame oplossingen. We hebben de gevel nog net niet groen geverfd, maar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we oprecht belangrijk. En wij niet alleen: de wetgever en gebruikers ook. Aan slimme oplossingen geen gebrek meer gelukkig. Vaak blijkt als we het doorrekenen – wat we altijd doen – dat de duurzame oplossing de portemonnee ook nog eens spaart.    

Kraakhelder en betrouwbaar

Over doorrekenen gesproken: bij Base Consultancy mag u rekenen op een hoge mate van voorspelbaarheid. We hebben een sterk multidisciplinair team. Alle aspecten, in alle mogelijke fasen, nemen we mee. Zo maken we kraakheldere en betrouwbare plannen. Onvoorzien staat bij ons nooit gelijk aan over-het-hoofd-gezien. 

Geluk als basis

Last but very much not least: bouwen is mensenwerk. Hier werken alleen mensen met een oprechte passie voor wat ze doen. Dat is onze cultuur, en niet zomaar. Wij geloven dat de kans op succes vele malen groter is bij een goede klik. We zetten nooit zomaar iemand op een project. Want bouwen is meer dan het uitwisselen van vakkennis. Het is mensenwerk, niet alleen als voorwaarde voor succes, maar ook als voorwaarde voor tevredenheid en geluk. Dat is onze basis. Dat is Base Consultancy.

Hoe alles verandert om het goede te behouden

Een korte geschiedenis van Base Consultancy

Base Consultancy werd opgericht in 2002, als bouwkundig en civieltechnisch adviesbureau in Den Haag. In die twintig jaar is er veel veranderd, want verandering is wat bij ons past. Dat hadden we ons bij oprichting niet per se voorgenomen, maar inmiddels weten we dat we nieuwe uitdagingen nodig hebben. 

Dat heeft alles te maken met onze belangrijkste kernwaarde: passie voor je werk. We moeten regelmatig onze tanden in iets nieuws kunnen zetten. Dat betekent niet dat we het oude weggooien. Als je ons anno 2022, het moment dat we dit schrijven, vraagt naar onze specialiteiten, is dat dan ook best een lijstje.

Groot, groter, grootst

Sinds kort doen we heel grote klussen voor hightechbedrijven, met name in bliksembeveiliging en beaarding. Onderweg leerden we extreem complexe projecten te managen, alles in kraakheldere procedures te vangen en het werk tot op de millimeter voor te bereiden. 

Nieuwe werelden

Al wat langer geleden kregen we steeds meer ontwikkelprojecten voor zorginstellingen. Daar kleven weer heel andere eisen aan, die we inmiddels als onze broekzak kennen. Zo was er ook de wereld van universiteiten en scholen, wooncentra en schoof Schiphol aan als vaste opdrachtgever. 

Ijzersterk team

Zo leerden we steeds meer werelden kennen. Dat is waar we blij van worden. We leerden ook dat de kracht in voorspelbaarheid zit en je daarvoor alle disciplines in huis moet hebben. Inmiddels werken we met een ijzersterk team, een mooie mix van ervaren techneuten en aanstormend talent. Samen kunnen we alles… en wordt er het meeste gelachen. Ook niet onbelangrijk. 

De grote constante

Terugkijkend op 20 jaar Base Consultancy zijn we dankbaar voor de rijkdom aan kennis die we hebben mogen vergaren en de constante groei en beweging in het werk wat we doen. Het is hierdoor dat we elke dag met enthousiasme en gedrevenheid naar kantoor komen. Zo verandert alles om het goede te behouden: het geluk in ons werk!

Base toen en nu

Maak kennis met ons team

Een team van adviseurs vol kennis staat voor u klaar om u te helpen met uw volgende stap.