Relocatie AMS Institute Marineterrein Amsterdam

Relocatie van het AMS naar het Marineterrein in Amsterdam.
Toetsen
Uitvoering
Samenwerken

Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) is een samenwerking tussen de TUDelft, Wageningen University and Research en het MIT. Het instituut is in 2013 opgericht om wetenschap, onderwijs, bestuur, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen om oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen en problemen waar Amsterdam als metropool tegenaan loopt in de komende decennia.

Wegens de groei van het AMS is de bestaande huisvesting binnen het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KiT) niet meer passend. Er is een nieuwe locatie gevonden op het Marineterrein in Amsterdam, achter het NEMO Science Museum. Dit terrein is zich aan het ontwikkelen tot een innovatiedistrict. Kaan Architecten heeft voor de nieuwe huisvesting van het AMS een schetsontwerp gemaakt.

In opdracht van AMS heeft Base Consultancy het ontwerp van Kaan Architecten getoetst op technische haalbaarheid. Daarnaast hebben wij de voorbereiding, aanbesteding, uitvoering en nazorg begeleid.

Martijn van Diggele
Adviseur

Extra informatie

Begindatum
2018
Einddatum
2018
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
AMS
Betrokken partijen
Kaan Architecten