Realisatie BMS locatie Leiden

Construction Manager voor high-tech biomedische behandelfaciliteit.
Internationaal
Verbinding
Medisch

Bristol Myers Squibb (BMS) is een toonaangevend biofarmaceutische bedrijf dat het leven van patiënten verandert door middel van de wetenschap. Zij ontdekken, ontwikkelen en bieden geneesmiddelen aan die patiënten helpen om ernstige ziektes te overwinnen.

Één van die manieren waarop zij ernstige ziektes als bloedkankers te lijf gaan is celtherapie. Bristol Myers Squibb heeft gekozen voor het Leiden Bio Science Park als Europese vestigingsplaats van een nieuwe CAR T-celtherapiefaciliteit. Hiermee brengen zij deze celtherapie dichter bij patiënten in Europa.

Dit productiecentrum is de eerste Europese vestiging en wereldwijd de vijfde faciliteit voor de ontwikkeling van celtherapie. De vestiging wordt uitgerust met de nieuwste technologie en productieapparatuur. De bouwwerken zijn in het najaar van 2021 van start gegaan. Naar verwachting zal de vestiging eind 2024 klaar en operationeel zijn.

Base Consultancy is gevraagd om als constructiemanager op te treden voor dit high-tech bouwproject. Zij coördineert vanuit Bristol Meyers Squibb de realisatie van de bouw, stuurt aannemers aan op het ontwerp en de planning en bewaakt de kwaliteit en budgetten.

“Als constructiemanager fungeer ik als het ware als brug tussen de opdrachtgever en de daadwerkelijke uitvoering, waarbij ik het eerste aanspreekpunt ben voor zaken vanuit deze Amerikaanse opdrachtgever.”- Paul den Heijer, Construction Manager.

In oktober 2021 werd de eerste paal van de constructie in de grond gezet, werd de vlag gehesen. Eind 2024 zullen de bouwwerkzaamheden naar verwachting zijn afgerond en kan de faciliteit in gebruik genomen worden.

Paul den Heijer
Directeur

Extra informatie

Begindatum
Februari 2021
Einddatum
Verwacht december 2024
Locatie
Leiden
Opdrachtgever
Bristol Meyers Squibb
Betrokken partijen
PM2 bouwadviseurs