Projectmanagement aarding en bliksembeveiliging Nimble datahal

Realisatie van aarding en bliksembeveiliging datacenter.
Samenwerking
Bliksembeveiliging
Tijdsdruk

Blikseminslag of overspanning zorgt voor problemen, waardoor opslag van data kan worden verstoord. Dit kan en mag nooit gebeuren. De aanleg van een gedegen en bestendige aardings- en bliksembeveiliging is bij de bouw van een datacenter daarom cruciaal. De aarding- en bliksembeveiliginginstallatie wordt aangesloten op het allereerste moment van de realisatie van de bouw. Betrokkenheid is vereist vanaf de eerste fundering tot aan de realisatie van het laatste stukje dak. Elk onderdeel in het gebouw wordt aangesloten op deze installatie, dit netwerk.

Hommema B.V. is een aardings- en bliksembeveiligingsbedrijf dat begeleid wordt door Base Consultancy bij de realisatie van de aarding en bliksembeveiligingsinstallatie. Een internationale klant realiseert een datacenter gebouw van ca. 600 bij 70 meter, inclusief diverse voorzieningen rondom het gebouw. Al deze componenten moeten voorzien worden van aarding- en/of bliksembeveiliging.

In opdracht van Hommema B.V. helpen we met het ontwerp, de engineering, en het projectmanagement om deze voorzieningen aan te brengen. Daarbij zijn wij Betrokken bij alle disciplines van het bouwproces om alle componenten en onderdelen van het gebouw aan te sluiten op de installatie. Dit vereist planning en constant schakelen met betrokken partijen om de uitvoering strak te laten verlopen.

Paul den Heijer
Directeur

Extra informatie

Begindatum
2019
Einddatum
2019
Locatie
Middenmeer
Opdrachtgever
Hommema B.V.
Betrokken partijen
Hommema B.V.