Nieuwe brandweerkazerne Rotterdam The Hague Airport

Directievoering van de bouw van de hypermoderne brandweerkazerne op Rotterdam The Hague Airport
Duurzaam
Energiezuinig
Snel ter plaatse

De brandweerkazerne van Rotterdam The Hague Airport, gebouwd in de jaren 60 van de vorige eeuw en zeer gedateerd, was nodig aan vervanging toe. De nieuwe hypermoderne kazerne ligt nu halverwege de start- landingsbaan. Zo kunnen de brandweerlieden binnen 3 minuten overal op het terrein aanwezig zijn.

In het nieuwe onderkomen voor de brandweer is een ruime remise voor de blusvoertuigen aanwezig. Om het voor de brandweerlui aangenaam te maken zijn geluidsdichte slaapvertrekken gebouwd en is er een woonkamer, professionele keuken en een gemeenschappelijke eetruimte ingericht. Naast de nodige kantoren, magazijnen, kleedkamers en douches is er ook een sport- en fitnesszaal en is er in de buitenruimte is een sportveld aangelegd waar de brandweerlieden in de buitenlucht kunnen sporten. Het hele pand is energiezuinig: het pand is voorzien van lucht-warmtepompen en zonnepanelen en het dak voorzien van een laag mos sedum dat zorgt voor een constante binnentemperatuur.

Voor Schiphol, de opdrachtgever van de nieuwe brandweerkazerne op Rotterdam Airport, heeft Base Consultancy de directievoering van dit project op zich genomen en ook het toezicht gehouden op de uitvoering ervan.

Paul den Heijer
Directeur

Extra informatie

Begindatum
mei 2020
Einddatum
juli 2020
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Schiphol
Betrokken partijen
Koehler Design & Build Management | Moen & Van Oosten Architekten | De Vries en Verburg Bouw | Base Consultancy