Nieuwbouw Portiersloge Sensus

Ontwerp en directievoering nieuwbouw Portiersloge Sensus
Ontwerp
Logisitek
Nieuwbouw

Sensus is onderdeel van de Royal Cosun groep . Cosun is een agro-industrieel concern dat akkerbouwgewassen en andere plantaardige grondstoffen verwerkt. Het is een coöperatie van zo’n 9.000 Nederlandse suikerbietentelers. De coöperatie verwerkt sinds 1899 de suikerbieten van haar leden.

Sensus helpt voedselproducenten bij het ontwikkelen van smakelijke voedingsproducten die bijdragen aan een gezonder leven, geïnspireerd door inuline (cichoreiwortelvezels). Inuline is zeer veelzijdig voor een breed scala aan voedingstoepassingen, van texturering tot suiker- en vetvervanging tot vezelverrijking; het is de natuurlijke keuze. 

Voor één van de productielocaties van Sensus is Base Consultancy gevraagd om de nieuwbouw te begeleiden van de portiersloge. Door een grote toename van de vraag naar hun producten is de fabriek aanzienlijk uitgebreid. Om de logistiek van het transport efficiënter te maken en de veiligheid te borgen is het buitenterrein aangepast, waarbij ook de portiersloge vernieuwd moest worden.

Voordat de nodige vergunningen aangevraagd konden worden heeft Base eerst het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Daarna kon begonnen worden met de aanbesteding en het uiteindelijk realiseren van de bouw.

Base Consultancy was betrokken en verantwoordelijk voor elke fase van het tot stand brengen van deze portiersloge.

Richard Rietveld
Adviseur

Extra informatie

Begindatum
September 2018
Einddatum
December 2019
Locatie
Roosendaal
Opdrachtgever
Sensus
Betrokken partijen
Geo Infra B.V.