Projectmanagement Microsoft Quantum Lab

BIM coördinator voor de bouw van het HighTech Quantum-Lab van Microsoft aan de TUDelft
High Tech
BIM coördinator
Binnen budget

Op 21 februari 2019 opende Koning Willem Alexander het Microsoft Quantum Lab op de campus van de TU Delft. Met de komst van het lab kan fysicus en hoogleraar Leo Kouwenhoven zijn quantumonderzoek naar een hoger niveau brengen, een onderzoeksterrein waarop de TU Delft tot de wereldtop behoort.

Hiervoor moest er een hightech lab worden gerealiseerd met maar liefst 10 onderzoeksopstellingen en een kantoor verdieping voor de werkstations. Om de beoordeling van samples en monsters mogelijk te maken zijn er daarnaast ook cleanrooms (zeer zuivere werkomgevingen), een preparatie laboratorium en een geavanceerd microscopisch laboratorium gecreëerd in de kelder van het gebouw.

Base Consultancy heeft voor dit project de rol van BIM (bouwwerk informatie model) coördinator opgepakt. Samen met een bouwteam wordt van een ontwerp een concreet werkplan gemaakt waarbij een groot deel van het bestaande ontwerp is aangepast om het praktisch uitvoerbaar te maken, volgens de geldende regels en eisen en bovendien binnen het gestelde budget. Base Consultancy is verder verantwoordelijk geweest voor het controleren en beoordelen van de binnenkomende aanbiedingen met betrekking tot de realisatie, waarna wij verder toezicht gehouden hebben op de kwaliteit en het bouwproces.

Paul den Heijer
Directeur

Extra informatie

Begindatum
november 2018
Einddatum
februari 2019
Locatie
Delft
Opdrachtgever
TU Delft
Betrokken partijen
Microsoft | Base Consultancy | TUDelft