Koel- en elektrische voorzieningen voor de Hexapod TU Delft

Aanleg koel- en elektrische voorziening
Koeling
Energievoorziening
Samenwerken

De Hexapod, ook wel ‘het beest van de TU Delft’ genoemd, is de testfaciliteit die krachten van 100 ton in zes richtingen kan aanbrengen. Deze wordt gebruikt om constructies in de scheepsbouw te testen op vermoeiing, effecten die normaal gesproken pas na jaren zichtbaar zijn kan de Hexapod in korte tijd nabootsen. Deze testresultaten kunnen worden gebruikt voor toekomstige ontwerpen. Dit is de enige in zijn soort ter wereld en kan op termijn ook voor andere industrieën gebruikt worden.

De Hexapod heeft zijn plek gekregen in de Stevin II hal van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) van de TUDelft. Voordat de Hexapod in bedrijf kon worden gesteld was er extra koel- en elektrische capaciteit nodig. Daarvoor diende er een separate koel- en elektrische voorziening aangelegd te worden.

In opdracht van de TU Delft Campus Real Estate en in samenwerking met Royal Haskoning DHV heeft Base Consultancy ondersteund bij de uitwerking van het ontwerp en heeft het dagelijkse toezicht gehouden tijdens de uitvoering.

één van onze adviseurs helpt u graag verder voor meer informatie over dit project

Extra informatie

Begindatum
2018
Einddatum
2018
Locatie
Delft
Opdrachtgever
TU Delft
Betrokken partijen
Royal Haskoning DHV