Bouwkundige ondersteuning MJOP Flora Holland

Bouwkundig beheer van drie bloemenveilingslocaties
Bouwkundig Beheer
MJOP
Structureel Onderhoud

Royal FloraHolland faciliteert de grootste bloemenimport en -export van de wereld, de grootste digitale marktplaats voor de sierteelt. Zij verbinden als coöperatie van kwekers, de kwekers en kopers met elkaar. De exportveilingen zijn gevestigd op drie locaties binnen Nederland: Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Met een afmeting van 740 bij 700 meter is het veilinggebouw in Aalsmeer naar vloeroppervlak het grootste gebouw van Europa.

Base Consultancy werd gevraagd om het bouwkundig beheer van al het vastgoed op de drie exportveilinglocaties te verzorgen. Allereerst is in kaart gebracht wat de huidige onderhoudstoestand was aan de hand van opnames op de locaties. Vervolgens is een onderhoudsjaarplan opgesteld. Voor het opstellen van het meerjarenonderhoudsplan, MJOP, is eerst een uitgebreide GAP-analyse uitgevoerd. Daarnaast zijn alle bestaande richtlijnen met betrekking tot onderhoud en beheer geïnventariseerd, geactualiseerd en ontbrekende richtlijnen aangevuld. Onderdeel van de opdracht was het helpen neerzetten van een nieuwe administratieve beheers- en onderhoudsstructuur.

In opdracht van Royal FloraHolland hebben wij de opnames op de verschillende locaties gedaan en deze omgezet in een onderhoudsplan. Daarna zijn we middels een GAP analyse gekomen tot een MJOP. Om ervoor te zorgen dat het onderhoud gestructureerd en toekomstbestendig uitgevoerd wordt hebben we ook een administratieve beheers- en onderhoudsstructuur ingericht en operationeel gemaakt.

Erwin Faber
Adviseur

Extra informatie

Begindatum
2019
Einddatum
2019
Locatie
Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg
Opdrachtgever
Royal Flora Holland