Projectmanagement bliksembeveiliging en aarding voor een groot datacenter

Aanleg bliksembeveiliging en aarding voor groot internationaal datacenter
Samenwerken
Bliksembeveiliging
Tijdsdruk

Bliksembeveiliging is bij de bouw van een datacenter cruciaal. Blikseminslag of overspanning zorgt namelijk voor problemen, waardoor opslag van data kan worden verstoord. Stel je voor dat je ineens de foto’s van je kinderen kwijt bent of dat de verkoopgegevens waar jij voor verantwoordelijk bent niet opgeslagen zijn in de cloud. Dit kan en mag nooit gebeuren.

De aanleg van een gedegen en bestendige aardings- en bliksembeveilingsinstallatie is geen kleine klus. Betrokkenheid is vereist vanaf de fundering tot aan de realisatie van het laatste stukje dak. Elk onderdeel in het gebouw wordt immers aangesloten op deze installatie, dit netwerk. Daarom is het van groot belang dat er optimaal samengewerkt wordt met alle betrokken partijen en dat je als projectmanager goed kunt schakelen, flexibel bent, maar ook duidelijk en directief kunt zijn als de situatie dat vereist.

Voor een groot internationaal datacenter dat gerealiseerd wordt in de kop van Groningen voert Base Consultancy het projectmanagement uit voor de aanleg van bliksembeveiliging en aarding (en Khatonische bescherming) in opdracht van Hommema. Voor de aanleg hiervan is het van belang dat je als projectmanager steeds aangehaakt blijft alles wat er gebeurt. Wij zijn betrokken bij alle disciplines van het bouwproces om alle componenten en onderdelen van het gebouw aan te sluiten op deze installatie. Daarbij bewaken wij de opdracht en toetsen wij eventuele aanpassingen in het oorspronkelijke ontwerp, waarbij wij steeds de belangen van alle betrokken stakeholders in de gaten houden en behartigen. We stellen de uitvoeringstekeningen op, houden deze up to date en zorgen ook voor de benodigde uitvoeringsdocumenten. Het internationale karakter, de tijdsdruk en de hoge eisen met betrekking tot veiligheid vormen daarbij zeker een extra uitdaging.

Chris Jorg
Adviseur

Extra informatie

Begindatum
maart 2019
Einddatum
juli 2021
Locatie
Eemshaven
Opdrachtgever
Hommema