Duurzaam Bouwen

Over de kunst van voor de feiten uit lopen

In onze filosofie is duurzaamheid onderdeel van ons werk. Het komt terug in alle processen en oplossingen, van ambitie tot engineering, van bouwplaats tot beheer. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons werk. 

Druk op de ketel

We zitten midden in een overgangsfase. Een transitie die gekenmerkt wordt door grote druk. Aan de ene kant is er de realiteit van de bouwwereld, waarin traditionele (niet-duurzame) oplossingen en korte termijn kostenefficiëntie nog veel voorkomen. Aan de andere kant vind je de wetgever, de gebruiker (de maatschappij) en het klimaat zelf. Zij stellen in rap tempo steeds hogere eisen aan duurzaam ontwikkelen. In deze beweeglijke omgeving helpen wij onze opdrachtgevers. 

Oplossingen voor een voorsprong

Base Consultancy helpt u om voor de feiten uit te lopen. We leggen u opties voor,  binnen de huidige compliance en ook daarop vooruitlopend. We zien op de langere termijn interessante scenario’s qua terugverdientijd en uitstootreductie. Maar efficiency is meer dan geld alleen. Wat past binnen uw bedrijfsprofiel? Wat is de impact van duurzame keuzes op de beleving van de eindgebruiker? Met ons haalt u een brede visie op duurzaamheid in huis. 

Duurzaam zonder drammen

Wij geloven dat duurzaamheid het beste werkt als de opdrachtgever goed geïnformeerd wordt. Wij laten de opties zien en rekenen de consequenties door; op korte en lange termijn en op alle mogelijke vlakken. Vaak zit de kracht in slimme combinaties. Uiteindelijk is de keuze natuurlijk altijd aan u. We houden niet van drammen. Wij worden blij van elke stap in de goede richting, groot of klein.