Duurzaamheid

Over de kunst van voor de feiten uit lopen

We hebben even getwijfeld over een aparte pagina voor duurzaamheid. Niet omdat we het niet belangrijk vinden, integendeel. In onze filosofie en werkwijze is duurzaamheid echter niet iets wat losstaat van het normale werk. Duurzaamheid is juist een integraal onderdeel van je werk. Het komt terug in alle processen en oplossingen, van engineering tot de bouwplaats, van bouwen tot beheer.  

Druk op de ketel

Over 20 jaar is dit voor iedereen gesneden koek. Nu zitten we echter nog in de overgangsfase, een fase die gekenmerkt wordt door grote druk. Aan de ene kant is er de realiteit van de bouwwereld, waarin traditionele (niet-duurzame) oplossingen en korte termijn kostenefficiëntie nog veel voorkomen. Aan de andere kant vind je de wetgever, de gebruiker (de maatschappij) en het klimaat zelf. Zij stellen in rap tempo hogere eisen aan duurzaamheid. 

Oplossingen voor een voorsprong

Base Consultancy helpt u voor de feiten uit te lopen. We leggen u opties voor, niet alleen binnen de huidige compliance, maar ook daarop vooruitlopend. Vaak zien we op de langere termijn interessante terugverdienscenario’s. Maar efficiency is meer dan geld alleen. Wat past binnen uw bedrijfsprofiel? Wat is de impact van duurzame keuzes op de beleving van de eindgebruiker? Met ons haalt u een brede visie op duurzaamheid in huis. 

Duurzaam zonder drammen

Wij geloven dat duurzaamheid het beste werkt als de opdrachtgever intrinsiek gemotiveerd is. Wij laten de opties zien en rekenen de consequenties door; op korte en lange termijn en op alle mogelijke vlakken. Vaak zit de kracht ook in slimme combinaties. Uiteindelijk is de keuze natuurlijk altijd aan u. We houden niet van drammen. Wij worden blij van elke stap in de goede richting, groot of klein.