Advies Verduurzaming

Advies op maat als het om duurzaam gaat

Verduurzamen staat bij veel gebouweigenaren en gebruikers hoog op de agenda. Deels komt dat door de wetgeving, deels door een besef van urgentie. Voor nieuwbouw zijn er de BENG-eisen (Bijna Energie-Neutraal Gebouw) op energiegebied en op het vlak van materialen de MPG (MilieuPrestatie Gebouwen). Voor bestaande bouw begint de wetgeving vorm te krijgen, zoals het energielabel C voor kantoren. De komende jaren zullen nieuwe eisen en wetten zorgen voor een nog grotere focus op verduurzaming.

Vele voordelen

Duurzame gebouwen kennen veel voordelen. Waaronder een lager energieverbruik, een lage CO2-uitstoot, een gezonde werkomgeving en een waardestijging op de markt. Dit maakt dat de opgave niet alleen vanuit de wetgever of de maatschappelijke urgentie ontstaat. Voordelen zijn vaak in een breder perspectief te plaatsen waardoor maatregelen elkaar versterken.

Op het juiste moment op de juiste plek

De voordelen liggen niet altijd voor het grijpen. Een gedegen aanpak die past bij uw organisatie en goed onderbouwd investeringsplan leiden naar een duurzaam gebouw. Onze adviseurs en projectleiders zijn bedreven om met u deze weg af te leggen. Zij dragen zorg voor een sluitend plan waarbij de maatregelen op het juiste moment op de juiste plek worden ingezet. 

Verduurzamen doen we niet alleen

Base Consultancy heeft in 20 jaar veel ervaring opgebouwd, op het gebied van verduurzaming en in de samenwerking met de juiste partners. Op die manier kunnen we elke bouwfase aangrijpen om verduurzaming voor elkaar te krijgen. Van ontwerp en uitvoering tot beheer en onderhoud. Van één enkel pand tot een portefeuille-aanpak. Wij spitsen onze werkwijze toe op uw situatie. Maatwerk is onze kracht.

Gedeelde opbrengst

Ook voor verhuurders die willen verduurzamen kunnen wij dit maatwerk leveren. Energiebesparende maatregelen hebben vaak alleen voordelen voor de huurder. Daardoor worden deze maatregelen door verhuurders vaak niet genomen. Een gemiste kans, vinden wij! Met een ‘split-incentive’ aanpak worden de voordelen verduurzaming verdeeld en kunnen zowel huurder en verhuurder de vruchten plukken. Onze adviseurs kunnen dit gesprek openen en faciliteren en eventueel samen met de juiste partners een nieuwe overeenkomst tot stand brengen. 

Meer weten?

Moet u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing? Wilt u weten of u nu uw gebouw moet isoleren, of beter een ander moment pakt? Staat u voor de keuze: renoveren of nieuwbouw? Van kleine ingrepen tot een allesomvattend plan. Neem contact met ons op!